петак, 18. март 2011.

Kynodontas ili realityshow Josefa Fritzla


“In our family portrait, we look pretty happy
Let’s play pretend, let’s act like it comes naturally

Ako niste znali da su mačke najveći neprijatelji ljudi, da su zombiji ustvari žuti cvetovi, a ženski polni organ klavijatura, onda obavezno pogledajte grčki film Kynodontas (Očnjak). Mnogo toga se promenilo od Platonove idealne države.

Shotgun is a beautiful white bird.

 Kynodontas je poput realiti šoua Josefa Fritzla, priča o porodici u kojoj otac svoje troje dece i ženu drži zatvorene u ogromnom dvorištu koje izgleda poput najlepšeg nacionalnog parka.

You know what dad does when he finds out that I licked your keyboard?

Ništa bolesnije ni originalnije nisam gledala u skorije vreme.  Obuhvata sve što i recimo Bela traka, Američka lepota, Niko ne zna (Nobody knows), Castle of Purity, ili Tweneynine Palms samo još morbidnije, klaustofobičnije, ciničnije i  vrlo zabavno.  Satira, drama sa elementima komedije ala Lars Von Trirovih Idiota.
 Bazen i kuća su jedini svet za koji znaju tri tinejdžera, dve devojke i mladić. Oni su zatvoreni bez ikakvog kontakta sa spoljnim svetom, a roditelji ih na taj pervezno bolestan  način  štite od negativnih spoljnih uticaja. Poput Fritza, samo još dalje ide otac stvarajući i izmišljajući potpuno novi svet. Neverland, sa malo drugačijim bajkama, zapravo jedinim istinama za tinejdžere: deda im je Frenk Sinatra, mačke najveći neprijatelji, vagina klavijatura, a  kuća sme napustiti tek kad ispadne očnjak. Naravno da ova informacija kao i sve koje prodru iz realnog sveta unese nemir u very happy family...

A cunt is a large lamp. Example. The cunt switched off and then the room got all dark.

Нема коментара:

Постави коментар