понедељак, 14. фебруар 2011.

Anna Calvi – Žena vulkan



Iza ovog imena krije se neverovatno talentovana žena koja je na početku svoje karijere. U prošloj godini je sklopila ugovor sa Domino Recordsom i sarađivala je sa producentom Rob Elisom, koji je zaslužan za uspeh Placeba i PJ Harvey-ja.
Ali nije samo na njega ostavila utisak. Opčinila je i Nika Kejva i uzeo ju je kao podršku svom bendu na svetskoj turneji. Predgrupe bi trebalo samo da zagreju masu do glavnog benda. Ipak Ana sa svojim kolegama Danielom (bubanj)i Melijem(harmonija) dovodi publiku do usijanja i krade šou starijim kolegama. Talasi ekstatičnih zvukova izazivaju ekstatično oduševljenje. Nije čudo što je Kejv stavio lepu Anu na svoj brod. Par iz snova!
Anin hit je Jezebel. Zvuči Vam poznato? U pravu ste. Ovo je davno pevala Edit Pjaf. Jaka žena, jakog glasa, legenda. I Anin muzički uzor. Stoga ne bi trebalo da singl posmatrate kao cover, već kao omaž. Ovaj ludi naslov se neće naći na njenom prvom albumu. Ali hoće pesme „The Devil“ i „Love wont be leaving“.
U čemu je njena posebnost? Pored Edit Pjaf na nju su uticali Ravel i Morikone, Orbinson. Ona je i odličan gitarista. Jedna je od retkih koja je prvo svirala, a onda počela da peva. Neverovatno je sigurna na bini. Gitara joj nije samo usputni instrument, već je maksimalno koristi i improvizuje. Zbog svih ovih elemenata njenu muziku možemo okarakterisati kao mračni romantični pop što piše i na Aninom facebook fan profilu. Model prvog singla „Rider to the See“ provlači se kroz još neke pesme na albumu i emituje: ova žena je kao vulkan! Krčka se, vri i na kraju- erupcija!!

Нема коментара:

Постави коментар