недеља, 16. јануар 2011.

Kalendar događaja u 2011.

JANUAR
Ples u pački  je telegram zemlji sa zahtevom da se odrekne gravitacije – Fred Aster
Peta, prsti, jedan, dva, tri
Nova godina je startovala i predstoje moćni događaji: berlinski fashion week , zatim  pariska Haute-Couture. Posmatranjem ulica velikih gradova , razgledanjem internet stranica i modnih blogova primećujemo da til ne služi samo za zavese,  donji veš i pačke. Ljupke haljine i strogo upletena kosa pokazuju da balerine inspirišu modu. Za razliku od savremenih koreografa koji je već dugo i ne koriste. Ko želi klasični balet  i pačke ove godine mora ići ga gleda film „Crni labud“ sa Natali Portman, koji ima četiri nominacije za Zlatni globus. I još u januaru:
- hip –hop ples Funky Ex Machina 
-50ogodišnjica smrti Dešijal Hemeta
-rođendan Ališe Kiz i Džastina Timberlejka
FEBRUAR
FREAKSHOW Le Freak, c'est chic! (Chic)
Februar je frik među mesecima, drugačiji od drugih, smešno kratak sa svojih 28 dana i svake četvrte mutira. I ovaj februar nudi svim frikovima i neshvaćenima utočište. 21godišnji kanadski režiser Ksevijer Dolan debituje sa filmom “Ubio sam moju majku”. Teško je poverovati da je ovaj lepotan, koji glumi, koji je  sam napisao scenario, pobrinuo se za muziku i kostime zapravo monstrum. Film je autobiografski. Profesionalni frikovi kao umetnički duo Gilbert i Džordž ili pevačica i živi lik iz crtaća Keti Peri su spremni za izložbe i turneje po domovini. Mejnstrim pisac Filip Rot, koji je objavio roman „Nemezis“ ima svoju logiku. Sa godinama čovek postaje sve čudniji. I naravno frik nad frikovima Lejdi Gaga najavljuje  novi singl „Born this way“ za koji kažu je je novi „I will survive“. i još u februaru:
 - nerd legende otvaraju Berlinale sa „True giftom“
  - mjuzikl „Spajdermen“ startuje u Njujorku
 -  za londonsku nedelju mode treba skinuti šešir za hrabrost – dizajner Nasir Mazhar
 -  zlatna malina – za sve gubitnike i neshvaćene genije
MART
Mart je ušećeren bez obzira na dan zdrave hrane. Koncerti Tejlor Svift i Džastina Bibera, Biber u 3D izdanju. Šećer u kombinaciji sa absintom. Onda je život mnogo uzbudljiviji, a to je i cilj. Sacha Sperling, osamnaestogodišnji Francuz, a već skandal majstor piše o događajima u privatnim školama za bogate prepunim droge, seksa i alkohola. I još u martu:
-novi Rušdi
-sajam kulinarskih knjiga u Parizu
-festival hrane i vina u Melburnu
-sajam knjiga u Lajbcigu
APRIL
 Srce i kruna
Ceo mesec je podređen jednom događaju: 29. će se venčati princ Vilijam i Kejt Midlton. Nepozvani će moći da prate događaj bar na TV-u. Oni su samo poželeli lepo vreme, a mi držimo palceve, jer je prošle godine u Londonu bilo samo 12 stepeni. I još u aprilu:
-internacionalni dan dečije knjige
-ceo album Lejdi Gage
-“The fighter” i “Tor”kreću u bioskope
-record store dan
-strip festival Fumetto u Lucernu
MAJ
Poplava
U maju se sve događa na vodi i oko vode. Startuje četvrti deo “Pirata sa kariba” i bina predstave “Das Werk. Im Bus. Sturz”(Delo. U autobusu. Pad.) će biti poplavljena. Aleksandar Mekvin je preminuo prošle godine, a ove godine ćemo videti izložbu njegovih nacrta inspirisanih vodom Savage Beauty (Divlja lepota). Sa predivnim pogledom na more  moći će se za vreme Kanskog festivala na terasi hotela Cap d'Antibe videti najbolje obučeni u koralnoj boji. Kome je sve ovo previše mokro, može slaviti dan peškira. I još u maju:
-sedamdeseti rođendan Boba Dilana
-Elbjazz-Festival, Hamburg
-svetski dan muzeja

nastaviće se...









3 коментара: